Trainingen in december over de toegankelijkheid van apps

DigiToegankelijk helpt overheden met het verbeteren van de digitale toegankelijkheid via een ondersteuningsregeling. Binnenkort wordt gestart met een aantal trainingen over de toegankelijkheid van apps. We leggen uit welke hulpmiddelen en richtlijnen er zijn, welke wetgeving er is en geven tips over het voorkomen van veelgemaakte toegankelijkheidsfouten. Deze trainingen gaan periodiek georganiseerd worden.

Waarom?

Veel van de apps die gebruikt worden binnen de overheid zijn nog onvoldoende toegankelijk voor mensen met een beperking. Hoewel de nadruk bij digitale toegankelijkheid vaak ligt op het verbeteren van websites, moeten ook alle overheidsapps voldoen aan de eisen van WCAG 2.1 op niveau A en AA.

DigiToegankelijk wil daarom overheden helpen door applicaties onder de aandacht te brengen en ondersteuning te bieden. We willen achterhalen waar overheidsorganisaties tegenaan lopen, welke kennis er ontbreekt en hoe wij overheden kunnen helpen om de digitale toegankelijkheid binnen applicaties versneld te implementeren.

Waar en wanneer?

De trainingen vinden online plaats in december.

Inschrijven

Lees meer over de trainingen of schrijf je in.

Wie?

Leveranciers en medewerkers van een overheidsinstelling die betrokken zijn bij het ontwikkelen van apps of daar opdrachten toe geven. Ben jij leverancier en geef jij ook dit soort trainingen, dan komen wij graag in contact met jou.