Stap met ons In het Spoor van de Gebruiker

Van maandag 7 oktober t/m zaterdag 12 oktober is het de Week van de Toegankelijkheid. Dit is een week waarin we het belang van toegankelijkheid extra belichten, zowel fysieke, sociale als digitale toegankelijkheid. Tijdens deze week organiseert DigiToegankelijk de webinarWeek: In het spoor van de gebruiker. 

In het Sspoor van gebruikers tijdens De Week van de Toegankelijkheid. Medl je aan voor de webinars in de ze week van 7 tot12 oktober

Iedere dag een webinar met ervaringsdeskundigen

Iedere dag zijn er gratis webinars online te volgen. De webinars worden mede gehost door een ervaringsdeskundige. De ervaringsdeskundigen die tijdens de webinars aan het woord komen, werken met hulpmiddelen tijdens het bezoeken van websites en apps. Zij vertellen over digitale ontoegankelijkheden waar zij tegenaan lopen op websites en apps en hoe dit het dagelijks leven beïnvloedt.

Stap met ons in het spoor van de volgende ervaringsdeskundigen: 

Paul is slechthorend en werkt als fietsenmaker. Hij gebruikt voornamelijk een smartphone. Hij is aanwezig op: 

Larissa is slechtziend en paralympische kampioen. Zij werkt als toegankelijkheidsexpert voor DigiToegankelijk. Larissa is aanwezig op: 

Berend is slechtziend en net afgestudeerd. Hij maakt gebruik van kleurenomdraaien, vergroten, voice en sinds kort ook braille. Berend is aanwezig op: 

Jan is slechtziend en helpt apps testen op toegankelijkheid. Hij is afhankelijk van voice en toetsenbord. Jan is aanwezig op: 

Niels heeft motorische en neurologische beperkingen. Hij is aanwezig op:

Marcel is zeer slechtziend. Hij gebruikt de Jaws schermlezer en een iPhone met voice-over. Marcel is aanwezig op:

Wat is de Week van de Toegankelijkheid 

De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van Ieder(in), landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte. Tijdens de Week van Toegankelijkheid wordt duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is dat mensen met een beperking ook mee kunnen doen in de samenleving.  

Heb je een vraag voor een ervaringsdeskundige? Of wil je weten hoe hij of zij websites ervaart? Kijk dan snel in onze agenda of klik op bovenstaande links en geef je op voor onze webinars tijdens onze WebinarWeek van de Toegankelijkheid!