Publicatietool NLdoc

Vanaf eind 2022 werken wij aan een conceptversie van een nieuwe ‘publicatietool’. Deze dienst, met werktitel NLDoc, moet organisaties helpen de uitdijende olievlek van ontoegankelijke documenten te stoppen. Het moet een dienst worden van de overheid, voor alle overheidsorganisaties.

Wat is NLDoc?

Met NLDoc kun je Word- en pdf-documenten omzetten naar toegankelijke content (HTML), en in een centrale omgeving publiceren. Bij het omzetten krijg je als redacteur feedback op de toegankelijkheid van het document, en kun je deze verbeteren. Alle content die wordt gepubliceerd zal 100% toegankelijk zijn.

Na publicatie in de centrale omgeving kunnen organisaties hiernaar verwijzen, of via de tool een subdomein in gebruik nemen, bijvoorbeeld https://documenten.[naam-overheidsinstantie].nl.

Wat is de planning van NLDoc?

In een periode van 9 weken is gewerkt aan een eerste conceptversie. We leggen deze versie binnenkort voor aan een kleine selectie van overheidsorganisaties. Als deze overheidsorganisaties vertrouwen uitspreken in NLDoc, werken wij in de komende maanden verder aan een eerste bètaversie die klaar is voor livegang. Daarna is het budget in principe op, en gaan we bij succes op zoek naar aanvullend budget.

Wat vind jij van NLDoc?

We horen graag of jouw overheidsorganisatie ook interesse heeft in NLDoc. Stuur ons een mailtje, en we houden je vrijblijvend op de hoogte. Zo zien wij ook hoeveel overheidsorganisaties in de toekomst gebruik zouden willen maken van NLDoc.