Op 19 april staat DigiToegankelijk op de CIO Dag

Op woensdag 19 april 2023 organiseert CIO Rijk de CIO Dag. In een middag vol interactie met deskundige sprekers word je bijgepraat over onderwerpen als kunstmatige intelligentie, informatiebeveiliging en groene ICT. Ook op het programma: hoe benut je nieuw talent, zoals mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? DigiToegankelijk is aanwezig om bezoekers te laten ervaren dat er op dat vlak werk aan de winkel is.

Achtergrond

Ongeveer 25% van alle Nederlanders kan websites en apps van de overheid (en natuurlijk ook buiten de overheid) niet goed gebruiken. Dat komt doordat veel sites en apps nog niet goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Dat kan een fysieke beperking zijn, maar ook een mentale. Soms permanent maar vaak ook tijdelijk.

DigiToegankelijk richt zich op het verbeteren van al die overheidswebsites en -apps die nog niet door iedereen goed kunnen worden gebruikt. Pas dan kan de overheid dat nieuwe talent goed bereiken, en kan iedereen werken met de middelen die de overheid biedt.

Bezoek ons op het Experience plein

We ontmoeten je graag op het Experience plein. Daar kun je zelf ervaren hoe het is om met een beperking de website van je eigen organisatie te gebruiken. Vervolgens laten we je in ons Dashboard DigiToegankelijk zien hoe digitaal toegankelijk jouw organisatie op dit moment is. Onze adviseurs leggen graag uit welke ondersteuning we kunnen bieden om de digitale toegankelijkheid van je organisatie verder te verbeteren.

Gegevens van de CIO Dag

De CIO Dag vindt plaats op woensdag 19 april tussen 11:45 en 18:00 uur in het Postillion Hotel & Convention Center in Den Haag. De CIO Dag is bedoeld voor CIO’s, CTO’s, CISO’s, CDO’s en adviseurs binnen het I-domein van het Rijk of de Rijksonderdelen. Meer informatie over het programma vind je via de website van Digitale Overheid. Inschrijving kan via deze inschrijflink.

Mocht je specifieke vragen hebben over onze bijdrage aan het programma of vooraf alvast een afspraak willen maken, dan kan dat via digitoegankelijk-ondersteuning@ictu.nl.