Een jaar geleden is Kennisbank DigiToegankelijk opgericht. De kennisbank heeft als doel om overheidsorganisaties te helpen bij het vinden van praktische antwoorden op veelgestelde vragen over digitale toegankelijkheid. Ook verwijst de kennisbank naar de juiste WCAG-criteria. Sinds de oprichting zijn er 150 artikelen online gezet. Het aantal bezoekers groeit en bezoekers blijven ook langer in de kennisbank. Uit onderzoek blijkt dat de kennisbank een betrouwbare bron is als het gaat om informatie en tips over digitale toegankelijkheid.
De meest gelezen artikelen in de kennisbank
Steeds meer overheidsorganisaties weten de kennisbank al te vinden. De meest gelezen artikelen in de kennisbank zijn:
Maar er staat natuurlijk nog veel meer in. Er is bijvoorbeeld een uitleg over hoe je een pdf en andere documenten digitaal toegankelijk maakt. We hebben een artikel dat uitlegt waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een afbeelding. Je kunt er ook vinden wat je kunt doen om de ondertiteling van een video toegankelijk te maken.
Gebruikersonderzoek voor Kennisbank DigiToegankelijk en digitoegankelijk.nl
Om de kennisbank beter te laten aansluiten bij de behoeften die gebruikers hebben als ze op zoek zijn naar kennis, hebben we een gebruikersonderzoek laten uitvoeren. Begin 2024 heeft een extern onderzoeksbureau de gebruikerservaring van de kennisbank en de website van DigiToegankelijk laten onderzoeken. Uit het onderzoek blijkt dat organisaties vaak niet weten wat ze< wanneer en hoe moeten doen om hun websites, apps en documenten digitaal toegankelijk te maken. Er is behoefte aan betrouwbare informatie, maar organisaties willen ook weten waar je mee begint en hoe je het verbeteren van digitale toegankelijkheid aanpakt.
We gaan liever naar de bron van digitale toegankelijkheid, zodat je zeker weet dat het goed is. Het is betrouwbaar en volledig.
Het verbeteren van de kennisbank
We zijn altijd bezig met het verbeteren van de artikelen op de kennisbank. Samen met de experts en adviseurs binnen DigiToegankelijk bekijken we welke artikelen er al zijn per onderwerp, welke artikelen we praktischer kunnen maken en welke onderwerpen we nog niet hebben, maar waar wel behoefte aan is.
Stuur ons een bericht als je onderwerpen mist of juist verder uitgediept zou willen hebben. Dat kan via het contactformulier. Zo help je ons met het verbeteren van de kennisbank.