Wat gaat goed, en wat kan beter bij de invulassistent op toegankelijkheidsverklaring.nl? Dat wilden wij bij DigiToegankelijk graag weten. Daarom hebben wij een gebruikersonderzoek laten uitvoeren. Met de resultaten van dit onderzoek gaan wij de invulassistent in 2023 verder verbeteren.
Onafhankelijk onderzoek
Wij hebben een onafhankelijk onderzoeksbureau gevraagd om de invulassistent samen met een aantal van onze gebruikers te testen op gebruiksvriendelijkheid. We kozen voor proefpersonen met veel, weinig en geen ervaring met toegankelijkheidsverklaringen. De resultaten van het onderzoek gaan wij gebruiken om een nieuwe versie van de invulassistent te ontwikkelen.
Met de komst van het Dashboard DigiToegankelijk wordt het nóg belangrijker dat alle websites en apps van overheidsorganisaties een verklaring hebben
Kleine en grote verbeteringen
Inmiddels is de invulassistent al een aantal jaren in gebruik. We hebben in die jaren veel reacties gekregen van gebruikers. Dat heeft geleid tot kleine en grotere verbeteringen. Nu willen we de invulassistent nog verder verbeteren. Een belangrijke reden daarvoor is dat er steeds meer toegankelijkheidsverklaringen worden gemaakt.
Steeds meer verklaringen
Overheidsorganisaties moeten voor al hun websites en apps toegankelijkheidsverklaringen opstellen. Dat staat in de wet. Wij zien dat steeds meer organisaties hier werk van maken. Met de komst van het Dashboard DigiToegankelijk wordt het nóg belangrijker dat alle overheidswebsites en -apps een verklaring hebben. Wij verwachten daarom dat de invulassistent in 2023 en daarna nog veel meer zal worden gebruikt.
Stap voor stap een verklaring opstellen
De invulassistent is een digitaal formulier dat je stap voor stap helpt bij het opstellen van een toegankelijkheidsverklaring. Lees meer over de invulassistent.